LAMBIEK

Als we horen van Wilde, gemengde gisten, denken we natuurlijk aan Lambiek.
Lambiek is één van de oudste Belgische bierstijlen.
Lambiek is de basis voor een spontaan gistend bier, bereid met tarwe en gerstemout. 
Tijdens het koken van het brouwsel, 'wort' genaamd, wordt er overjaarse hop aan toegevoegd. 
Hierna wordt de wort afgekoeld op een open koelschip,
zodanig dat de wilde gisten die aanwezig zijn in de lucht,
de wort kunnen infecteren en een spontane gistreactie op gang trekken. 
De wilde gisten die de gistingsprocessen teweeg brengen, zijn enkel in de Zennevallei en het Pajottenland in zeer hoge concentratie aanwezig. 
Nadien rijpt de lambiek voor één of meerdere jaren op eikenhouten vaten.

 Wij geven dus een proeverij van "Deze parel van de Zennevallei", Lambiek.

We hebben lambiek van onder andere Boon, De Cam, De Troch, 3 fontijnen, Hanssens,
Lindemans, Mort subite , oud Beersel, Tilquin en Timmermans .

 Boterhammen met kop, plattekaas, pottekaas met radijsjes en boerenhesp, zijn ook van de partij.

 Wie de lambiekvarianten wenst te komen proeven op zaterdag 31 maart 20u, kan zich inschrijven door naam en adres te mailen naar info@geuzeneuze.be.
Adres, ons clublokaal in het August de Boeckhuis , Merchtem

Wel snel zijn, want de plaatsen zijn beperkt tot 20 personen

Leden           : 15 euro 

Niet -leden  : 20 euro

Alles inbegrepen, proeverij + boterhammen

Na de bevestiging is je inschrijving pas geldig door overschrijving
op rekeningnummer BE52 7340 3566 6909.